Praktijk GezondMens - Osteopathie voor kinderen

Osteopathie voor kinderen

Als ouder wil je natuurlijk altijd het beste voor jouw kind. Wanneer jouw kind last heeft van gezondheidsklachten of ontwikkelingsproblemen, dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk iets aan kunnen doen. Bij veel klachten kan een osteopaat jouw kind helpen. Ben je benieuwd bij welke klachten osteopathie voor jouw kind een uitkomst kan bieden?

Wij leggen het je graag uit!

Wat is osteopathie precies?

Bij osteopathie wordt het lichaam gezien als een werkend geheel. Zowel voor volwassenen als voor kinderen. Om het lichaam als een geheel te laten functioneren is het van belang dat alle lichaamsfuncties optimaal zijn. Hieronder vallen niet alleen de botten en de spieren, maar ook de zenuwen, de organen en alle andere weefsels die met elkaar verbonden zijn. Wanneer ook maar één van deze structuren niet naar behoren functioneert, kan dit al aanleiding geven voor klachten in een ander lichaamsdeel óf leidt het zelfs tot ongemakken in het hele lichaam.

Osteopathie is een vorm van behandelen waarbij het lichaam wordt gestimuleerd om zichzelf op een natuurlijke manier te herstellen. Dit doet de osteopaat door middel van specifieke handbewegingen. Op deze manier worden blokkades in het lichaam losgemaakt en leert het lichaam zich weer te ontspannen. Daarnaast wordt de doorbloeding gestimuleerd en zullen bouw- en afvalstoffen beter kunnen worden aan- en afgevoerd. Deze aan- en afvoer van stoffen is essentieel om klachten te voorkomen.

In tegenstelling tot een chiropractor maakt een osteopaat minder gebruik van snelle plotselinge manipulaties (kraken). Bij osteopathie wordt herstel van het lichaam met behulp van langzame en masserende bewegingen gestimuleerd.

Osteopathie bij kinderen

Osteopathie kan niet alleen worden toegepast op volwassenen. Ook voor kinderen biedt deze behandelmethode een goede uitkomst. Bij kinderen is het erg belangrijk dat het lichaam zowel fysiek als geestelijk goed werkt. Dit is nodig voor een goede ontwikkeling en draagt bij aan de gezondheid voor de rest van het leven. Doordat osteopathie gebruik maakt van langzame bewegingen, is het veilig en erg goed toe te passen op jonge kinderen. De methoden en technieken die worden gebruikt zijn wel anders dan voor volwassenen. Hetzelfde geldt voor de klachten en aandoeningen. Kinderen zijn nou eenmaal geen kleine volwassenen, dus om die reden worden ze ook niet als volwassenen door een osteopaat behandeld.

Praktijk GezondMens - Osteopathie voor kinderen bericht

Waar kan een osteopaat bij helpen?

Osteopathie kan bij ontzettend veel verschillende klachtenpatronen hulp bieden. Bij kinderen kan het onder andere worden ingezet bij:

Uit steeds meer wetenschappelijke onderzoeken blijkt hoe effectief osteopathie kan zijn bij lichamelijke en geestelijke ziektebeelden. Ook in Nederland groeit de populariteit van osteopathie de laatste jaren flink. In ons land valt osteopathie echter nog onder de alternatieve geneeswijzen. In andere landen is de behandeling daarentegen al veel ouder en valt het onder de reguliere gezondheidszorg.

Osteopathie als behandeling bij kinderen

Voor we beginnen met behandelen zullen we op zoek gaan naar de blokkades in het lichaam. Dit noemen we het diagnostische proces. Hierbij worden alle systemen in het lichaam onderzocht en wordt er gekeken naar het lichaam als een geheel.

Ook wordt de algehele gezondheid meegenomen en wordt er gekeken naar klachten uit het verleden. Klachten uit het verleden kunnen namelijk invloed hebben op hedendaagse problemen en daar een verklaring voor geven. Wanneer er een duidelijk beeld is gevormd van de klachten en het lichaam kunnen we beginnen met de behandeling.

Een behandeling bij Praktijk GezondMens

Bij Praktijk GezondMens kijken we graag verder dan alleen de klacht. Heeft jouw kind al lang last van een bepaalde klacht, bijvoorbeeld buikkrampen, groeipijn, slaapproblemen of huidproblemen zoals eczeem? Komen bepaalde klachten steeds maar weer terug? Of heeft jouw kind juist last van sluimerende, aspecifieke klachten? Een osteopathie behandeling bij Praktijk GezondMens is een manier om jouw kind van de klachten af te helpen.

In onze praktijk vinden we het niet alleen belangrijk dat de bestaande klachten worden weggenomen, maar we vinden het ook van belang dat mogelijke problemen in de toekomst worden voorkomen. Ben je benieuwd wat wij voor jouw kind kunnen betekenen?

Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.