Praktijk GezondMens - Zorg van de osteopaat bij onverklaarbare klachten

Zorg van de osteopaat bij onverklaarbare klachten

Soms heb je last van klachten die maar niet weggaan en waarvan niet duidelijk is waar deze klachten vandaan komen. Vaak ben je al naar een arts gegaan en heeft de arts deze klachten gediagnosticeerd als onverklaarbare klachten. Wat moet je dan doen? In dit geval kan osteopathie een goede optie voor onverklaarbare klachten zijn. In dit artikel zal worden uitgelegd wat een osteopaat is en wat wij bij Praktijk GezondMens voor je zouden kunnen betekenen.

Heb je last van onverklaarbare klachten?

Onverklaarbare klachten zijn klachten die niet uit zichzelf overgaan en waar een arts geen verklaarbare rede voor kan bedenken. Deze klachten worden SOLK genoemd, Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten. De oorzaak van onverklaarbare klachten is vaak onduidelijk daarom is het lastig om een oplossing te vinden voor deze klachten. Osteopathie kan een van de oplossingen zijn voor deze klachten!

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een erkende vorm van geneeskunde. Het is een vorm waar geen gebruik wordt gemaakt van medische apparatuur of medicijnen maar enkel van de handen. Dit maakt deze behandelmethode erg veilig. Met zachte handbewegingen proberen osteopaten de balans in het lichaam, door eventuele bewegingsblokkades, te herstellen.

Methode van Kanij

Bij Praktijk GezondMens zijn wij gespecialiseerd in de methode van Kanij. De methode van Kanij ziet het lichaam als een eenheid waarbij alle organen, botten en spieren in balans staan met elkaar. Wanneer er in een systeem in het lichaam een blokkade optreedt, kan het zo zijn dat de klachten zich op een hele andere plek in het lichaam kunnen bevinden. Wij kijken daarom niet alleen naar de klachten die je hebt, maar ook naar andere verstoringen in het lichaam. De plek waar je zult worden behandeld, zal dus niet per se de plek zijn waar je last hebt van de klachten.

Waar kan een osteopaat bij helpen?

Om gezond te blijven is het belangrijk om te blijven bewegen. Als je lange tijd last hebt van klachten, dan kan het zijn dat je hierdoor minder gaat bewegen en dat de klachten erger worden. Ook kan het zo zijn dat er hierdoor nieuwe klachten ontstaan. Een osteopaat is getraind om te zien waar in het lichaam je last hebt van bewegingsverlies. Vervolgens zal er worden gekeken of het bewegingsverlies in verband staat met de klachten die je ervaart.

Naast bewegingsverlies zal een osteopaat zich ook focussen op stijfheid van botten en spieren en het vastzitten van verschillende structuren in het bewegingsapparaat. Dit kunnen allebei oorzaken zijn van klachten die zich op een andere plek in het lichaam uiten. Aan de hand van de klachten en de problemen die een osteopaat kan vinden, zal hij een afspraak met je maken. De osteopaat zal je begeleiden met manuele therapie en zal een beter inzicht geven van de klachten en wat je hier zelf aan kunt doen.

Het behandelproces

Als je een afspraak maakt bij de osteopaat zal er eerst een vraaggesprek plaatsvinden. Hierin zullen de klachten besproken worden, maar zullen er ook vragen worden gesteld over je algemene gezondheid. Vervolgens zal de osteopaat een osteopathisch onderzoek doen. Dan zal het hele lichaam worden onderzocht op beweeglijkheid en zal er worden gekeken naar stijfheid en gespannenheid in het lichaam. Aan de hand van dit onderzoek zal er een diagnose worden gesteld en daaropvolgend een behandeling worden afgesproken.

Wie zijn wij?

Bij Praktijk GezondMens bieden wij zowel fysiotherapie als osteopathie aan. Als osteopaat zijn wij gespecialiseerd in de methode van Kanij. Op deze manier proberen wij het beste resultaat te halen uit onze behandeling. Als je geïnteresseerd bent of als je vragen hebt gekregen aan de hand van dit artikel, neem dan gerust contact met Praktijk GezondMens op.

Bekijk de klachtenlijst

Loop je al langere tijd met sluimerende klachten rond? Loop je vast in je revalidatie of kom je niet over een bepaald punt heen? Komen de klachten na afzienbare tijd weer terug? Bekijk waar we je mogelijk mee kunnen helpen.

Bekijk de klachtenlijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.