Praktijk GezondMens - Acupunctuur, een van de goede voornemens?

Acupunctuur, een van de goede voornemens?

De maand januari is de tijd voor goede voornemens. Tijdens de feestdagen wordt er vaak terug gekeken op het afgelopen jaar. Dan hoor je vaak voorbij komen, we gaan voor minder stress, betere conditie en meer tijd voor ontspanning. Het maken van goede voornemens is een persoonlijke keuze, het is mogelijk dat acupunctuur een rol kan spelen bij het ondersteunen bij de realisatie van de voornemens.

Vast geroeste gewoontes?

Kort samengevat komt het er op neer dat je sterk genoeg moet zijn om te breken met vast geroeste gewoontes om een omslag te maken in je leefstijl.

Een gestreste leefstijl kan verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken; van burn-out, overgewicht tot migraine en allergieën.

Een gezonde leefstijl creëren waaronder regelmatig bewegen, goede voeding en daarbij ondersteuning met een holistische benadering zoals acupunctuur kan bijdragen om je gestelde doelen te bereiken.

Praktijk GezondMens - Acupunctuur, een van de goede voornemens?

Acupunctuur en gezondheid?

Acupunctuur is een eeuwenoude behandelmethode die valt onder de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) en heeft een holistische benadering van gezondheidsklachten. Wat inhoud dat ik als acupuncturist het mens als een geheel aanschouw, waarbij fysiek als mentaal maar ook de psychologische en sociale aspecten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Tevens ga ik als acupuncturist er vanuit dat elk gezondheidsprobleem een oorzaak heeft. Als je gestrest bent of je komt uit een stressvolle situatie maakt je lichaam diverse hormonen aan. Deze hormonen kunnen de balans in het lichaam verstoren, wat zich kan uiten in diverse gezondheidsproblemen zowel fysiek als op mentaal gebied. De mentale gezondheid heeft grote invloed op het lichaam en kan het herstel bevorderen of juist blokkeren. Deze blokkades kunnen zich uiten als diverse klachten zoals slapenloosheid, migraine, rugpijn en darmklachten.

Hoe kan acupunctuur ondersteunen? En bij welke klachten?

Als acupuncturist probeer ik het lichaam vanuit diverse invalshoeken te benaderen en te kijken waar de blokkades zich manifesteren. Zodra die duidelijk zijn zal ik dunne, vrijwel pijnloze naaldjes plaatsen op diverse punten op het lichaam. Hiermee probeer ik de balans in het lichaam te herstellen door de energiestroom te beïnvloeden.

Deze holistische benadering is bijzonder breed inzetbaar en kan helpen bij diverse pijn (chronische) klachten, spijsverteringen problematiek en bij mentale problematiek zoals angst, stress en depressiviteit.

Praktijk GezondMens - Carolien Roeloffs

Acupunctuur kan een rol spelen bij het ondersteunen van een gezonde leefstijl maar het kan daarnaast ook ingezet worden als preventieve ondersteuning. Deze preventieve behandelingen zorgen dat het fysieke en het mentale systeem in balans blijft en waardoor je weerstand wordt vergroot.

Maak een afspraak

Wil je een afspraak maken met onze acupuncturist Carolien Roeloffs? Stuur een e-mail of laat een bericht achter via het contactformulier op de website van vindingrijkacupunctuur.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.