Praktijk GezondMens - Blog over We redden de aarde, maar waarom niet onszelf? - header beeld

We redden de aarde, maar waarom niet onszelf?

Je scheidt je afval, koopt meer lokaal, pakt vaker de fiets of gaat niet meer met het vliegtuig. We dragen allemaal een steentje bij om bewuster om te gaan met de wereld om ons heen. We zien namelijk dat het niet goed gaat met onze planeet. Er wordt van ons verwacht dat we anders gaan bewegen binnen het dagelijkse van ons bestaan. Veranderen binnen dat wat we kennen kan aan het begin onwennig zijn en soms duurt het even voordat we de noodzaak zien.

Is dit ook gaande binnen onze eigen gezondheid? Je leest meer over het duurzaam herstellen van je gezondheid in dit blog.

Onze gezondheid is al een lange tijd niet volledig optimaal, we hebben vaker de griep of vallen langdurig uit van werk. Het lijkt erop dat we gewend zijn om in disbalans te leven. Mogelijk weten we niet hoe het voelt om in balans te zijn. Een leven vanuit rust, zonder chaos, waarin alles goed genoeg is zoals het is.De afgelopen jaren is er meer aandacht voor onze leefstijl en worden we aan meerdere kanten gestimuleerd om gezondere keuzes te maken. Het is voor iedereen anders hoe we dat beleven en welke aanpassingen we daarin willen en bereid zijn te maken. Waarom voelt het niet als genoeg? We lezen ons suf aan zelfhulpboeken, lopen van de ene behandelmethode naar de ander en passen veranderingen toe in ons hedendaagse bestaan. Toch blijven we klachten ervaren of voelen we ons ongelukkig.

Praktijk GezondMens - Blog over We redden de aarde, maar waarom niet onszelf?

Werken we dan werkelijk aan het duurzaam herstellen van onze gezondheid?

Misschien gaat het niet zodanig om iets te herstellen maar om onze focus te verleggen. Er is een serie op Netflix die heet: “Live to 100. Secrets of the blue zones”. Diverse plekken op de wereld waar de mensen bijzonder oud worden, deze plekken noemen ze ‘blue zones’. Wat doen ze daar anders? Zij hebben niet talloze hulpboeken gelezen en zitten niet als een zen buddha op een berg. Deze mensen staan midden in hun leven en beleven het leven in het moment. Ze zijn oud, levendig én gezond. Hun leven is rijkelijk gevuld met wat hun hart het diepst begeerd.

Wat kunnen we van ze leren?

Wij willen toch ook gezond 100 jaar oud worden? Hoe kunnen wij een duurzaam leven leven, zonder onze focus gefixeerd te hebben op herstel of overleven binnen onze beperkingen.

Een leven in harmonie met jezelf en de wereld om je heen. Waarmee alle veranderingen natuurlijk voelen omdat we leven vanuit volledigheid, rust en vertrouwen.

Geen overconsumptie, meer willen of ontevreden zijn met het huidige moment. Zouden we door minder doen bijdragen aan een duurzamere wereld? Is het mogelijk om ons natuurlijke ritme te volgen en we daarmee de balans in onszelf en de wereld her-vinden?

Praktijk GezondMens - Blog over We redden de aarde, maar waarom niet onszelf? - duurzamere wereld

Dit is geen nieuwe verhaal maar relevanter dan ooit in de tijden waarin we nu leven. En mogelijk helpt het je weer iets herinneren wat dichter bij jouw eigen leven en gezondheid past. Nieuwsgierig? Bekijk de serie en laat ons weten wat het met je doet. GezondMens heeft zijn blauwe zone al gevonden, en we staan klaar om je mee te nemen in deze natuurlijke verandering voor jou.

Mijn naam is Sanne Jansen, holistisch (fysio)therapeut en ik deel mijn inzichten en bedenkingen over hoe in balans te leven in de wereld van vandaag de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.