Wat is gezondheid?

Voor ons betekent dat een vitaal lichaam – binnen dat wat voor jou mogelijk is – en een gebalanceerd leven. Met een gebalanceerd leven bedoelen we niet dat elke dag hetzelfde is, maar juist dat er de ruimte is voor de schommelingen van het leven omdat er een basis balans is waar je daarna altijd terugkeert. Daarmee gaat onze definitie van gezondheid niet meer alleen over het lichaam. Dit stelt ons in staat om breder en holistisch te onderzoeken: waar komt die klacht vandaan? Hoe beïnvloeden jouw lichaam, geest en gedrag elkaar en hoe staat dit in verband met deze klacht? Vanuit daar kunnen we identificeren wat voor jou nodig is aan ondersteuning en behandeling om je vitaler, gebalanceerder en vrijer in je lichaam en daarmee je leven te voelen.

Praktijk GezondMens - Wat is gezondheid?

De beginselen van waaruit GezondMens werkt

Bij Praktijk GezondMens gaan we ervan uit dat fysiek, levenstijl en mentaal elkaar bemoeien en beïnvloeden. Dit is een positieve spiraal als ze elkaar gunstig beïnvloeden en een negatieve spiraal als ze elkaar niet-gunstig beïnvloeden. Wil je hier meer over lezen?

Lees meer over osteopathie

Uitgangspunten van de behandelingen

Onze uitgangspunten van de behandelingen zijn de vragen: waar ontstaat de klacht? En op welk vlak kunnen we beginnen met behandelen om zo snel mogelijk in een positieve spiraal te komen? Bij Praktijk GezondMens houdt de osteopaat het overzicht en ondersteunt hij je op het fysieke vlak. Het team van experts die zijn aangesloten bij GezondMens hebben elk een eigen vakgebied en discipline vanuit waar ze op een van de elementen ondersteunen.

Praktijk GezondMens - Hoe werken we samen? - 1024x768 px

Hoe werken we samen?

De osteopaat is de hoofdbehandelaar en stelt een behandelplan op. Hij begeleidt jou gedurende het hele proces. Daarbij werkt de osteopaat met jou op het fysieke vlak en worden er waar nodig experts ingezet op de andere vlakken.

Bekijk onze locaties en experts

Het behandelproces

We beginnen met een intake waarin we elkaar leren kennen en jij ons je verhaal vertelt. Vanuit daar gaan we verder onderzoeken: wat speelt er en kunnen we achterhalen wat er werkelijk aan de hand is? Als we dat helder hebben, beginnen we met een behandeltraject dat volledig is afgestemd op jouw lichaam, jouw situatie en waar je staat in je leven. Wij leveren maatwerk. De behandeling kan ook een combinatie bevatten van osteopathie en verschillende GezondMens experts.