Vanuit de passie voor een vitaal lichaam en gebalanceerd leven, voor zowel zichzelf als ieder ander mens, begonnen beide Sven Spruijt & Jordi Jonkman ooit als fysiotherapeut. Al snel bleek dat een wereld van vaste protocollen met de focus van het oplossen en verlichten van de lichamelijke klacht. Voor zowel Sven als Jordi miste daar iets. Want kunnen we niet beter, preciezer, grondiger mensen ondersteunen in hun vitaliteit dan slechts het “verlichten” van de pijn?

Want waar ontstaat die klacht eigenlijk? En waarom werken we met één vast protocol terwijl we wéten dat elk lichaam uniek is?

Met deze vragen begonnen Sven en Jordi beide met de opleiding osteopathie. Hier ontmoeten ze elkaar ook. En in hun gedeelde drijfveer en passie – een vitaal lichaam en gebalanceerd leven – vinden ze elkaar. Het prille begin van GezondMens!

Een nieuwe blik op gezondheid

Tijdens de opleiding osteopathie en het begin van GezondMens ontvouwt zich een nieuwe blik op gezondheid. In de osteopathie worden de verbanden gelegd tussen zowel verschillende fysieke systemen, als ons fysieke lichaam, onze levenstijl en onze gedachtenwereld.

Ons lichaam, onze geest en ons gedrag bemoeit zich met elkaar en kan elkaar beïnvloeden. En omdat de definitie van gezondheid daarmee niet meer alleen over onze lichamen gaat, stelt het ons in staat breder en holistisch te onderzoeken: waar komt die klacht vandaan? Hoe beïnvloeden jouw lichaam, geest en gedrag elkaar en hoe staat dit in verband met deze klacht? Vanuit daar kunnen we identificeren wat voor jou nodig is aan ondersteuning en behandeling om je vitaler, gebalanceerder en vrijer in je lichaam en daarmee je leven te voelen.

Praktijk GezondMens - Onze eigen werkwijze

Onze eigen werkwijze

Dit betekent dat je niet “slechts” eens in de zoveel tijd bij ons op de behandelbank ligt. Het betekent dat jij het proces aangaat waarin je de balans van jezelf en je leven gaat onderzoeken. Wij zijn er om jou op alle vlakken – het fysiek, levenstijl en gedachtenwereld – te ondersteunen en te begeleiden. Omdat we geloven dat wanneer we onszelf, ons lichaam en ons gedrag beter begrijpen, we de mogelijkheid creëren tot zoveel meer vitaliteit dan wanneer we “slechts” het symptoom van de klacht behandelen. Hierop aansluitend hebben we onze eigen werkwijze ontwikkeld. Benieuwd hoe dit eruit ziet?

Bekijk onze werkwijze

Behandellocaties Praktijk GezondMens

Inmiddels werken we dagelijks met vele mensen samen op onze twee locaties: Roelofsarendsveen en Montfoort. Maar onze ambitie is veel groter dan dat! Hopelijk volgen er in de komende jaren nog meer locaties van Praktijk GezondMens.

Bekijk onze behandellocaties

1 reactie

  1. Gerda de Wit op

    De nieuwe locatie in Montfoort is een zeer ruime locatie
    Goed bereikbaar
    De locatie heeft een goede lichtinval en heeft ook de nodige voorzieningen, zoals warm en koud water om continu de attributen schoon te houden en in het byzonder voor de hygiene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.