Praktijk GezondMens - team van 6 zorgprofessionals

Samen bouwen aan een betere gezondheid en welzijn

Wij willen samen met jou bouwen aan een betere gezondheid en zorgen voor samenwerking in de gezondheidszorg, zodat ook jij een behandelplan op maat kan krijgen. De oplossing kan zeer uiteenlopen van het optimaliseren van de leefstijl, fysieke blokkades wegnemen of bewustwording. Vaak is het een combinatie, hierdoor is bij Jordi en Sven de gedachte van Praktijk GezondMens ontstaan. Een team met uiteenlopende kennis en een groot netwerk van hulpverleners. Wij streven naar een duurzame en lange termijn oplossing van jouw klacht(en).

Voel je gezien door ons! 

Team van zorgprofessionals

Praktijk GezondMens bestaat uit een team van verschillende zorgprofessionals met ieder een eigen expertise. Wij bundelen onze kennis wat leidt tot een positief resultaat. Ook jij hebt een uniek verhaal. Wij zoeken naar de balansverstoring in het lichaam, brengen de symptomen in kaart en leggen verbanden. Door de disbalans te herstellen wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam aangesproken. Hierdoor word jij een gelukkiger, gezonder en vitaler mens. Een GezondMens vol energie!

Wat wij van jou vragen is een proactieve houding en bereidheid tot verandering. “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”. In kleine stapjes word ook jij een GezondMens binnen jouw eigen mogelijkheden. Neem de regie over jouw gezondheid weer in eigen handen.

Impact op de kwaliteit van leven

De kwaliteit van leven wordt mede bepaald door jouw leefstijl. Gezond leven is een uitdaging in de huidige moderne maatschappij. We zien dat mensen vermoeid, ziek, zwaarder en overprikkelt raken. We ervaren vaker pijn-, darm- en stress gerelateerde klachten en slaapproblemen. Dit heeft een enorme negatieve impact op de kwaliteit van leven.

Wist je dat?

  • Meer dan 10 miljoen Nederlanders één of meerdere chronische aandoeningen hebben. (1)
  • In 2021 de helft van de Nederlanders van 18 jaar en ouder overgewicht had: 36% had matig overgewicht en 14% ernstig overgewicht (obesitas). (2) Voor jonge kinderen (4-16 jaar) is dit gemiddeld 15%. (3)
  • Ruim één op de vijf Nederlanders van 12 jaar en ouder problemen heeft met slapen. (4)
  • In 2021 bijna 1,3 miljoen Nederlandse werknemers burn-outklachten hadden. (5)
  • 47 procent van de Nederlandse bevolking (4 jaar of ouder) in 2021 voldeed aan de Beweegrichtlijnen. (6)

Behandellocatie in Roelofarendsveen en Montfoort

Onze missie is om kennis en inzicht te geven aan onze patiënten over gezondheid, zodat zij de regie weer in eigen handen kunnen nemen. Zo kunnen zij werken aan de gezondste versie van zichzelf. Dit doen wij door zorgprofessionals bij elkaar te brengen die vanuit een holistisch perspectief verder willen kijken naar gezondheid. Wij bieden geen symptoom bestrijding maar een oplossing.

Praktijk GezondMens levert optimale behandeling in het Groene Hart. Bekijk hier onze Praktijk GezondMens locaties.

Maak een afspraak

Ben jij een professional die hieraan wil bijdragen?

Neem dan contact op met Praktijk GezondMens voor een kennismakingsgesprek. Sluiten onze werkwijzes voldoende op elkaar aan en ben je een aanvulling op ons team dan bespreken we graag de mogelijkheden van een samenwerking. 

 


(1) Chronische aandoeningen en multimorbiditeit | Leeftijd en geslacht. (z.d.-a). Volksgezondheid en Zorg. https://www.vzinfo.nl/chronische-aandoeningen-en-multimorbiditeit/leeftijd-engeslacht
(2) CBS. (2022a september 9). Hoeveel volwassenen hebben overgewicht? – Nederland in cijfers 2022. Hoeveel volwassenen hebben overgewicht? – Nederland in cijfers 2022 | CBS. https://longreads.cbs.nl/nederland-in-cijfers-2022/hoeveel-volwassenen-hebbenovergewicht/
(3) Cijfers over overgewicht | Nederlands Jeugdinstituut (2022a, oktober 21). https://www.nji.nl/cijfers/overgewicht
(4) Slapen | Totale bevolking. (z.d.-a). Volksgezondheid en Zorg. https://www.vzinfo.nl/slapen/totale-bevolking
(5) 4 op 10 werkgevers: werkdruk één van de belangrijkste arbeidsrisico’s. (z.d.). tno.nl/nl. https://www.tno.nl/nl/newsroom/2022/11/werkgeverswerkdruk-arbeidsrisico/
(6) Centraal Bureau voor de Statistiek. (2022a, mei 16). 18- tot 35-jarigen bewogen minder in 2021. https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/20/18-tot-35-jarigen-bewogen-minder-in-2021