Krijg jij voldoende omega 3 vetzuren binnen? Ben je benieuwd naar je omega 3 status? Ontvang een gratis eerste Omega 3-test van Praktijk GezondMens.

Voldoende inname van omega 3-vetzuren EPA en DHA is belangrijk voor je gezondheid en het voorkomen en remmen van uiteenlopende chronische ontstekingsziekten. Maar ook in het voorkomen van laaggradige ontsteking wat ten grondslag ligt van vele gezondheidsklachten.

Het lichaam is niet in staat om de ontstekingsreactie voldoende af te ronden en te herstellen. Waarna er chronische gezondheidsklachten kunnen ontstaan. Een adequate DHA-inname draagt onder meer bij aan de preventie van zwangerschapscomplicaties, een goede pre- en postnatale groei en (hersen)ontwikkeling van baby’s en (jonge) kinderen en de preventie en/of remming van leeftijd gerelateerde cognitieve achteruitgang en dementie.

Praktijk GezondMens - Omega 3

Het huidige voedingspatroon bevat over het algemeen onvoldoende omega 3-vetzuren vergeleken met het voedingspatroon waarmee we als mens zijn geëvolueerd. Daarnaast is er sprake van een overconsumptie aan omega 6 vetzuren. Wat zorgt voor een disbalans in onze omega 6:3 ratio.

De omega 6:3 ratio en de omega 3 index (de hoeveelheid EPA en DHA) geeft inzicht over jouw gezondheid en kan worden getest middels een vingerbloedtest. Een ideale ratio ter preventie én een goede gezondheid heeft een verhouding van minimaal 4:1 tot 1:1 en een index van 8-12%.

Naar schatting is deze verhouding met onze westerse leefstijl bij 9/10 mensen zwaar verstoord en vinden we waardes tussen de 10:1 en 20:1 of hoger en een gemiddelde omega 3 index van 4,5%. Aangezien de inname van EPA en DHA uit voeding over het algemeen te laag is, kan dagelijkse suppletie met EPA en DHA veel gezondheidswinst opleveren.

Gezondheidsclaims omega 3-vetzuren EPA/DHA:

 • EPA + DHA dragen bij aan de normale werking van het hart
 • ALA draagt bij aan de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed
 • EPA + DHA draagt bij aan behoud van een normale bloeddruk en triglyceriden niveaus
 • DHA draagt bij aan de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen
 • DHA draagt bij aan de instandhouding van een normale hersenfunctie
 • Dagelijkse inname draagt bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem
 • Dagelijkse inname draagt bij aan een normale spierfunctie

Gezondheidsclaims omega 3-vetzuren en EPA/DHA bij kinderen:

 • Essentiële vetzuren zijn nodig voor een normale groei en ontwikkeling van kinderen
 • De inname van DHA draagt bij tot de normale visuele ontwikkeling van zuigelingen tot de leeftijd van 12 maanden
 • De inname van DHA door de moeder draagt bij aan de normale ontwikkeling van de ogen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen
 • De inname van DHA door de moeder draagt bij aan de normale ontwikkeling van de hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen

Nu met gratis Omega 3-test

Omega 3 vetzuren staan aan de basis voor een goed functioneren van ons lichaam en daarmee jouw gezondheid. Ons advies is dan ook een omega 3 test uit te voeren om inzicht te krijgen in jouw gezondheid en vetzuurbloedprofiel. Deze test kun je zelf thuis uitvoeren middels een omega 3 zelftest. Bij het afsluiten van een zes maanden abonnement vindt er na vijf of zes maanden een evaluatietest plaatst. Na bestelling van een zes maanden abonnement ontvang je een test in maand één en vijf via de post. De eerste test ontvang je gratis van Praktijk GezondMens en de tweede test met 50% korting van Eqology.

Voor een optimaal resultaat kies je voor een hoge kwaliteit en gedoseerde omega 3 en test je de resultaten. Wil je meer weten over de waardevolle functie van omega 3 of waarom wij Eqology adviseren neem dan voor vrijblijvend professioneel advies of vragen contact op met GezondMens therapeut Sven Spruijt of vul het Eqology inschrijfformulier in. We zullen daarna eerst contact met je opnemen alvorens je bestelling wordt geplaatst.

Vul het Eqology inschrijfformulier in