Osteopaat, vitaliteitscoach en fysiotherapeut

Alles in mij gelooft dat iedereen kan streven naar een beste versie van zichzelf met optimale vitaliteit, wanneer hij of zij daar behoefte aan heeft. Ik streef voor mijzelf naar deze versie en ik wil jou daar als osteopaat ook graag in ondersteunen. 

Door verbanden te leggen tussen de symptomen die je aangeeft heb ik een nieuwe kijk op jouw klacht. Ik herstel graag jouw mobiliteit en geef je daarnaast kennis en inzicht mee zodat jij weer de regie kan nemen over je gezondheid en herstel.

Word (weer) fit en krijg meer energie. Ga jij die uitdaging met mij aan?

Sven Spruijt

Mijn achtergrond

Van jongs af aan heb ik interesse in lichamelijke beweging. Ik ben het liefst in beweging, ik ga een sportieve uitdaging aan en leer graag iets nieuws. Een sportopleiding was voor mij niet voldoende. Ik specialiseerde mij in het functioneren en herstellen van het menselijk lichaam. In de praktijk zag ik vaak langdurige en terugkerende (pijn)klachten. Ik zag dat dit voor patiënten een enorme impact had op hun dagelijks leven, invaliditeit, sport en bewegen en fysieke gezondheid. Ik zocht naar een oplossing en verklaringen om tot de beste behandeling te kunnen komen. Mijn interesse in leefstijl interventies werd gewekt. Hierdoor kon ik samen met de patiënt een verband leggen tussen symptomen en leefstijl.

In 2018 ben ik gestart met de opleiding osteopathie en ik heb deze in juli 2023 met succes afgerond. Ik streef een (holistische) visie na waarbij ik ga voor optimalisatie van de gezondheid. Hiervoor is kennis nodig van het onderliggende mechanisme en (preventieve) gezondheid. Kennis die helaas in mijn ogen maatschappelijk breed ondergeschikt wordt gemaakt. Bij patiënten zie en hoor ik dat ze door de vele meningen, onvoldoende kennis en misleidingen niet meer weten hoe ze moeten zorgen voor hun eigen gezondheid. Dit gaat ten koste van hun vitaliteit. Het is voor mij heel dankbaar een ander te kunnen laten inzien waar hij of zij zelf wel toe in staat is.

Kenmerkend voor mij

Het is belangrijk een klik te hebben met je therapeut om samen tot het uiterste te kunnen gaan. Het is lastig mij te leren kennen via de website, daarvoor zal een kennismaking nodig zijn. Wel kan ik je alvast een eerste indruk geven.

  • Betrokken
  • Persoonlijk
  • Enthousiast
  • Sportief

Mijn missie is om jou bewust te maken van jouw eigen gezondheid en welke invloed je hierop hebt. Ik geef je kennis en inzicht over de relaties tussen symptomen zodat je zelf de regie kunt nemen over jouw (fysieke) gezondheid en herstel.

Opleiding en ervaring

  • (Mede) eigenaar Praktijk GezondMens (2022)
  • Bachelor Fysiotherapie afgerond (2015)
  • Master of Science Osteopathie afgerond (2023)
  • 6 Domeinen Physis Academy
  • Leefstijlinterventies

Neem contact met mij op

Ik ben op dinsdag op de GezondMens locatie in Roelofarendsveen en op woensdag en donderdag op de locatie in Montfoort.

Sven Spruijt:
 06 22261853
sven@praktijkgezondmens.nl

Praktijk GezondMens
Blokland 8
3417 MN Montfoort
Klik hier voor de route

Praktijk GezondMens
Stationsstraat 1A
2371 SH Roelofarendsveen
Klik hier voor de route

Maak een afspraak